Naszą tradycją jest jedzenie. Aleksandra Buła o zdrowych nawykach i jakości życia
Aleksandra Buła, współwłaścicielka rodzinnej tłoczni Szczepanówka, pokazuje, że jabłko to dopiero początek. Naturalne soki, konfitury i inne przetwory tworzone z pasją mają wspólny cel - poprawa jakości życia wielu ludzi wokół komina. Zdrowe nawyki, prosty skład i codzie...
Szczepanówka jest kobietą - Elżbieta Buła o źródle witalności rodzinnego gospodarstwa
Elżbieta Buła nie tylko stworzyła miejsce, gdzie jabłka przerabia się na zdrowe soki. Zbudowała przestrzeń, w której tradycja, jakość i kobieca intuicja wzmacniane są z pokolenia na pokolenie. Dziś, razem z córkami, prowadzi Szczepanówkę - rodzinne gospodarstwo, tłocznię...
Jedno jabłko dziennie! - apel Krzysztofa Maurera z Łąckiej Drogi Owocowej
Jabłka to sadownictwo i promocja zdrowia. Krzysztof Maurer, sadownik z Łąckiej Drogi Owocowej, kontynuator rodzinnej tradycji sadowniczej, producent tłoczonych soków owocowych, pionier tego nurtu, właściciel Tłoczni Maurer - przypomina, że w Polsce powinniśmy nie tylko j...
Urodziłem się w sadzie - Krzysztof Maurer o miłości do jabłek, sile tradycji i znaczeniu promocji konsumpcji
Sad to miejsce, w którym człowiek znajduje spokój, sens i korzenie - mówi Krzysztof Maurer, sadownik, członek Stowarzyszenia Łącka Droga Owocowa i właściciel Tłoczni Maurer, jeden z inicjatorów wpisania Jabłek Łąckich na listę produktów tradycyjnych i chronionych oznacze...
Owoc z sercem - Krzysztof Koza o rodzinnej pasji i sadowniczych marzeniach
Sad to dla wielu drzewa i owoce. To jednak zawsze efekt wielopokoleniowej pracy, pasji i szacunku do natury. Krzysztof Koza, producent Jabłek Łąckich, kontynuator rodzinnej tradycji sadowniczej. Od dziecka wiedział, że jego miejsce jest w sadzie. Dziś razem z rodziną pie...
Łącka Droga Owocowa - z tradycją i pod górkę
Łąckie sadownictwo to wielowiekowa tradycja i mikroklimat Kotliny Łąckiej. Marek Zygadło, sadownik z Czarnego Potoku, serca regionu łąckiego, opowiada o zaangażowaniu producentów, trudach i satysfakcji z pracy w górskich sadach. To tutaj, na wymagających stokach, od poko...
Codzienne jabłko - codzienne zdrowie
Jedno jabłko dziennie to więcej niż pożądany nawyk, to wspólna troska o zdrowie i tożsamość. Łącko, region słynący z sadownictwa, od lat dostarcza Polakom znakomite jabłka. Barbara Klag - prezes Sądeckiej Grupy Producentów Owoców i Warzyw „Owoc Łącki” - apeluje do konsum...
Jabłka z górską zieloną nutką
Jabłka Łąckie to wyjątkowy rumieniec i kwasowość, którą jabłka zawdzięczają mikroklimatowi Kotliny Łąckiej. Mają status produktu chronionego oznaczeniem geograficznym. Ich smak podbił serca nie tylko Polaków. Tegoroczny ranking Taste Atlas plasuje Jabłka Łąckie wśród trz...
Sadownictwo Wielkopolskie - patrz daleko, sprzedawaj lokalnie
Karolina Dębska-Zeidler, właścicielka Gospodarstwa Sadowniczego „Dębski-Sad” i promotorka Jabłek Wielkopolskich, zachęca do odkrywania odmian jabłek i codziennego sięgania po ten pyszny, zdrowy owoc. W rozmowie z nami opowiada o bogatej historii sadownictwa w Wielkopolsc...
Jabłko jest z sadu, nie ze sklepu!
Marta Buła o życiu w rytmie natury i budowaniu relacji. W rodzinnej Szczepanówce rozwija modę na zdrową żywność, tradycyjne przetwórstwo i warsztaty dla dzieci, które pokazują, że jabłko naprawdę bierze się z sadu, nie z półki w sklepie.
Naszą tradycją jest jedzenie. Aleksandra Buła o zdrowych nawykach i jakości życia
Aleksandra Buła, współwłaścicielka rodzinnej tłoczni Szczepanówka, pokazuje, że jabłko to dopiero początek. Naturalne soki, konfitury i inne przetwory tworzone z pasją mają wspólny cel - poprawa jakości życia wielu ludzi wokół komina. Zdrowe nawyki, prosty skład i codzie...
Szczepanówka jest kobietą - Elżbieta Buła o źródle witalności rodzinnego gospodarstwa
Elżbieta Buła nie tylko stworzyła miejsce, gdzie jabłka przerabia się na zdrowe soki. Zbudowała przestrzeń, w której tradycja, jakość i kobieca intuicja wzmacniane są z pokolenia na pokolenie. Dziś, razem z córkami, prowadzi Szczepanówkę - rodzinne gospodarstwo, tłocznię...
Jedno jabłko dziennie! - apel Krzysztofa Maurera z Łąckiej Drogi Owocowej
Jabłka to sadownictwo i promocja zdrowia. Krzysztof Maurer, sadownik z Łąckiej Drogi Owocowej, kontynuator rodzinnej tradycji sadowniczej, producent tłoczonych soków owocowych, pionier tego nurtu, właściciel Tłoczni Maurer - przypomina, że w Polsce powinniśmy nie tylko j...
Urodziłem się w sadzie - Krzysztof Maurer o miłości do jabłek, sile tradycji i znaczeniu promocji konsumpcji
Sad to miejsce, w którym człowiek znajduje spokój, sens i korzenie - mówi Krzysztof Maurer, sadownik, członek Stowarzyszenia Łącka Droga Owocowa i właściciel Tłoczni Maurer, jeden z inicjatorów wpisania Jabłek Łąckich na listę produktów tradycyjnych i chronionych oznacze...
Owoc z sercem - Krzysztof Koza o rodzinnej pasji i sadowniczych marzeniach
Sad to dla wielu drzewa i owoce. To jednak zawsze efekt wielopokoleniowej pracy, pasji i szacunku do natury. Krzysztof Koza, producent Jabłek Łąckich, kontynuator rodzinnej tradycji sadowniczej. Od dziecka wiedział, że jego miejsce jest w sadzie. Dziś razem z rodziną pie...
Łącka Droga Owocowa - z tradycją i pod górkę
Łąckie sadownictwo to wielowiekowa tradycja i mikroklimat Kotliny Łąckiej. Marek Zygadło, sadownik z Czarnego Potoku, serca regionu łąckiego, opowiada o zaangażowaniu producentów, trudach i satysfakcji z pracy w górskich sadach. To tutaj, na wymagających stokach, od poko...
Codzienne jabłko - codzienne zdrowie
Jedno jabłko dziennie to więcej niż pożądany nawyk, to wspólna troska o zdrowie i tożsamość. Łącko, region słynący z sadownictwa, od lat dostarcza Polakom znakomite jabłka. Barbara Klag - prezes Sądeckiej Grupy Producentów Owoców i Warzyw „Owoc Łącki” - apeluje do konsum...
Jabłka z górską zieloną nutką
Jabłka Łąckie to wyjątkowy rumieniec i kwasowość, którą jabłka zawdzięczają mikroklimatowi Kotliny Łąckiej. Mają status produktu chronionego oznaczeniem geograficznym. Ich smak podbił serca nie tylko Polaków. Tegoroczny ranking Taste Atlas plasuje Jabłka Łąckie wśród trz...
Sadownictwo Wielkopolskie - patrz daleko, sprzedawaj lokalnie
Karolina Dębska-Zeidler, właścicielka Gospodarstwa Sadowniczego „Dębski-Sad” i promotorka Jabłek Wielkopolskich, zachęca do odkrywania odmian jabłek i codziennego sięgania po ten pyszny, zdrowy owoc. W rozmowie z nami opowiada o bogatej historii sadownictwa w Wielkopolsc...
1
2
Używamy plików cookie do działania naszej strony internetowej, analizowania Twojego korzystania z naszych usług, zarządzania Twoimi preferencjami online i personalizowania treści reklamowych. Akceptując nasze pliki cookie, otrzymasz odpowiednie treści oraz funkcje mediów społecznościowych, spersonalizowane reklamy i ulepszony sposób przeglądania. Aby zarządzać swoimi wyborami, kliknij „Ustawienia plików cookie”. Pliki cookie niezbędne są do podstawowego funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być odrzucone. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce plików cookie.
Polityka plików cookies
Pliki cookie używane w witrynie są podzielone na kategorie. Poniżej możesz zapoznać się z każdą kategorią oraz zezwolić na niektóre lub wszystkie z nich lub je odrzucić, z wyjątkiem niezbędnych plików cookie, które są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności witryny. Jeśli wcześniej dozwolone kategorie zostaną wyłączone, wszystkie pliki cookie przypisane do tej kategorii zostaną usunięte z Twojej przeglądarki. Listę plików cookies przypisanych do poszczególnych kategorii oraz szczegółowe informacje na ich temat znajdziesz w zakładce „Polityka plików cookies".
Niezbędne pliki cookie
Niektóre pliki cookie są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności. Bez tych plików cookie witryna nie będzie działać prawidłowo. Są one domyślnie włączone i nie można ich wyłączyć.
Preferencje
Preferencyjne pliki cookie umożliwiają witrynie internetowej zapamiętywanie informacji w celu dostosowania wyglądu i zachowania witryny do potrzeb każdego użytkownika. Może to obejmować przechowywanie wybranej waluty, regionu, języka lub motywu kolorystycznego.
Analityczne pliki cookie
Analityczne pliki cookie pomagają nam ulepszać naszą witrynę internetową, gromadząc i raportując informacje na temat jej użytkowania.
Marketingowe pliki cookie
Marketingowe pliki cookie służą do śledzenia odwiedzających na stronach internetowych, aby umożliwić wydawcom wyświetlanie trafnych i angażujących reklam. Włączając marketingowe pliki cookie, wyrażasz zgodę na spersonalizowane reklamy na różnych platformach.