Jabłka to sadownictwo i promocja zdrowia. Krzysztof Maurer, sadownik z Łąckiej Drogi Owocowej, kontynuator rodzinnej tradycji sadowniczej, producent tłoczonych soków owocowych, pionier tego nurtu, właściciel Tłoczni Maurer - przypomina, że w Polsce powinniśmy nie tylko jeść jabłko dziennie, ale i świadomie wspierać rodzimych producentów. A najlepiej, jak sam mówi, „nie poddawać się i jeść jabłka” i „grać do jednej bramki”.


Więcej o miłości do jabłek, sile tradycji i promowaniu konsumpcji w drugiej części wywiadu z Krzysztofem Maurerem - Urodziłem się w sadzie
Polecamy Jabłka Łąckie i bogactwo oferty polskich sadowników.
#Fundusze Promocji
#1jabłko #1jabłkoDzinnie
#KupujŚwiadomie #ProduktPolski

Opracowanie w ramach realizacji przez TRSK zadania „Jedno jabłko dziennie”.
Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.