Jabłka Łąckie to wyjątkowy rumieniec i kwasowość, którą jabłka zawdzięczają mikroklimatowi Kotliny Łąckiej. Mają status produktu chronionego oznaczeniem geograficznym. Ich smak podbił serca nie tylko Polaków. Tegoroczny ranking Taste Atlas plasuje Jabłka Łąckie wśród trzech najsmaczniejszych na świecie. Barbara Klag - prezes Sądeckiej Grupy Producentów Owoców i Warzyw „Owoc Łącki”, opowiada o historii tych wyjątkowych owoców, ich znaczeniu dla regionu oraz roli, jaką odgrywać mogą jabłka w codziennym odżywianiu milionów Polaków. Oczywiście, jeśli zaczniemy jeść minimum „jedno jabłko dziennie”.


#Fundusze Promocji
#1jabłko #1jabłkoDzinnie
#KupujŚwiadomie #ProduktPolski

Opracowanie w ramach realizacji przez TRSK zadania „Jedno jabłko dziennie”.
Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.